Onze mensen

  • Woont al 22 jaar in Sterrebeek
  • Werkt voor de federale overheid
  • 2 kinderen

 

'Zaventem is een mooie gemeente waar het goed is om te wonen.  Maar samen met vele buren merk ik dat de open ruimte langzaam maar zeker verdwijnt. Voortdurend worden aan de rand van de gemeente de laatste stukjes groen opgeofferd.

Als voetganger of fietser wordt het steeds gevaarlijker om  je te verplaatsen en met de auto sta je gewoon stil. In Zaventem is nooit werk gemaakt van een degelijk netwerk van fietspaden, trage wegen en voetpaden.  De auto is hier koning.

De vele nieuwkomers of anderstaligen die onze gemeente een internationaal tintje geven,  worden niet bij het dagelijkse leven betrokken.  Voldoende taalcursussen zijn een must, maar daarnaast kan je nieuwe bewoners aanmoedigen om deel te nemen aan het ruime aanbod van de Vlaamse verenigingen in Zaventem.  Die kans laten we gewoon liggen.

Er is heel wat werk aan de winkel om van Zaventem weer een groene en sociale gemeente te maken.  Ik wil me daarvoor inzetten.'

Contact:

e-mail: zaventem@groen.be

Twitter: @katrieneggers

gsm: 0485 765 336

  • Student Informatica
  • Geboren en getogen in Zaventem

​​'Mensen zoals jij en ik weten niet waar de politici mee bezig zijn. Dit moet  veranderen, zeker in  tijden van  internet en sociale media. We hebben  de mogelijkheden om ervoor te zorgen dat iedereen zijn of  haar  zegje kan doen, we moeten alleen uitzoeken hoe we dit op een degelijke en gestructureerde manier kan.

Ik geloof rotsvast dat we onze levensstijl  moeten aanpassen als we onze planeet niet willen uitputten en vernielen. Het gebruik van hernieuwbare energie is daarvoor een must, maar er  ook andere (soms niet populaire) maatregelen zijn nodig. Onder andere voor het behouden van de natuur.

BIJ GROEN MAG JE EEN MENING HEBBEN

Groen spreekt me aan, want leden van Groen staan bekend voor het feit dat ze een uitgesproken mening hebben en dat ze niet bang zijn om hiervoor uit te komen. Verder zijn ze sociaal ingesteld en proberen ze net als ik steeds te denken aan onze medemensen.Ik ben nog jong maar wil  mijn verantwoordelijkheid  opnemen. Politici van vandaag zoeken niet genoeg naar de beste en meest efficiënte oplossing. Met een goeie dosis gezond verstand , denk ik het beter te kunnen doen.'

e-mail: zaventem@groen.be

Nicolas Tavitian
  • Gemeenteraadslid voor Groen
  • Woont in Sint-Stevens-Woluwe
  • 2 kinderen​

 

Mijn hele leven al ben ik een ecologist en een actieve burger. Ik werkte voor het WWF en vele andere organisaties. Ik hou ervan om in Sint-Stevens-Woluwe te wonen met mijn 2 kinderen.

Maar ik geloof ook dat Zaventem de burgers veel meer kan bieden dan het nu doet. We hebben landbouwgebied, residentiele wijken, dorpskernen, kantoren en de grootste luchthaven van het land. Maar veel van dit potentieel bijft onderbenut. Met de nodige inspanning kunnen we ingaan tegen de bouwwoede en de groene omgeving bewaren. Sommige delen van de gemeente worden echt verwaarloosd: de omgeving wordt niet onderhouden, het openbaar vervoer schiet tekort en er zijn te weinig voorzieningen.

Ik wil dat onze gemeente bekend wordt voor haar 'quality of life'. De volgende 6 jaar wil mijn ervaring en ideeën ten dienste stellen van Zaventem.

e-mail: zaventem@groen.be